Activiteiten tijdlijn

Bekijk hier al onze verwezenlijkingen van schooljaar 2016 - 2017

 • Project: Het zit in de genen

  20 januari 2017

  Leerkracht Karel Pollier zit niet stil met zijn leerlingen van 1A4 en 1A5. Hun huidig projectje heet: 't Zit in de genen!

  • Microscopie: de leerlingen hebben gekeken naar een menselijke cel (wangslijmvlies) en de onderdelen ervan bestudeerd
  • DNA-extractie: Vervolgens heeft elke leerling zijn DNA-geëxtraheerd uit zijn wangslijmvliescellen.

 • Informatieavond

  19 januari 2017

  Het PTI biedt voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders info-avonden aan, zodat ze kennis kunnen maken met het aanbod van het PTI Eeklo. Terwijl de leerlingen op verkenning gaan in de verschillende afdelingen en een werkstukje maken onder begeleiding van onze vakleerkrachten, informeert het leerkrachtenteam de ouders op een interactieve manier over hun studieaanbod en proberen ze een idee te geven van de toekomstmogelijkheden. De avond wordt afgerond met een hapje en een drankje waarbij er een mogelijkheid is om het personeel en de directie persoonlijk te spreken. De kandidaat-leerling kan tevens voorlopig worden ingeschreven. Wie nog wil deelnemen aan de laatste info-avond op 22 februari 2017 of 21 maart 2017, moet zich om praktische redenen online inschrijven via de website www.ptieeklo.be Telefonisch inschrijven kan ook op het nummer: 09 370 73 73.

 • Ben Rottiers

  11 januari 2017

  Op woensdag 11 januari 2017 volgden de leerlingen van 2tso workshops rond expressie, drama, spel en theater onder leiding van acteur Ben Rottiers, beter bekend als Pol, de trainer van FC De Kampioenen.

 • Luchtmachtdag Rektrutering Defensie

  22 december 2016

  Het leger streek op 22 december neer in het PTI Eeklo om er de leerlingen warm te maken voor een technische opleiding bij de luchtmacht. Wel speciaal, een middelbare school die een dag lang door militairen geleid wordt... We danken Mr. Michael Moors en ons personeel voor de foto’s!

 • STEM-week

  19 december 2016

  Tijdens de STEM-week (vroegere Technoweek) van 12 december 2016 tot 19 december 2016 krijgen we de kans om 902 leerlingen uit het lager onderwijs warm te maken voor technisch onderwijs.

 • Landing Seaking

  14 december 2016

  Ter voorbereiding van de luchtmachtdag komt de Seaking al eens een kijkje nemen naar ons voetbalveld dat voorlopig omgetoverd wordt tot een vliegveld… De ideale ontspanning in de examenperiode!

 • Bezoek politierechtbank

  13 december 2016

  Politierechter Kathleen Stinckens pikte het project Safety Tunes op dankzij onze "Be Smarter Than Your Smartphone"-campagne en werd dit schooljaar zo fiere meter van het project. Zij gaf ons het idee om het gerechtsgebouw in Gent te bezoeken. Op dinsdag 13 maart 2016 kregen de leerlingen een rondleiding en woonden enkele zittingen bij. Politierechter Danielle Bogaert beantwoordde na de zittingen alle vragen. Opnieuw werden de jongeren geconfronteerd met de mogelijke gevolgen van fouten in het verkeer.

 • Opening tentoonstelling luchtmacht

  12 december 2016

  Op 12 december 2016 vond de officiële opening van de tentoonstelling 70 jaar Luchtmacht plaats. We danken Mr. Michael Moors voor de foto’s!

 • Kerstmarkt

  9 december 2016

  Op vrijdag 9 december 2016 ging de 16de editie van de kerstmarkt door op ons instituut! In de polyvalente zaal kon men genieten van een natje en een droogje, alsook van een gezellige markt met huisgemaakte producten. De opbrengst van de verkoop ging naar enkele goede doelen!

 • De warmste week

  6 december 2016

  PTI Eeklo toont haar warm hart en bakt / verkoopt wafels ten voordele van MUSIC FOR LIFE!

 • Rode Neuzenactie

  30 november 2016

  Met de leerlingenraad van het PTI Eeklo haalden we maar liefst 1.700 euro op voor Rode Neuzendag!

 • Luchtmachtbasis Kleine Brogel

  29 november 2016

  De leerlingen van 5EE, 6EE, 5EM, 6EM, 5IW en 6IW kregen de unieke kans om een bezoek te brengen aan de Luchtmachtbasis Kleine Brogel. Ze maakten er kennis met de F16, vliegtuigmechanica en elektronica.

 • Bedrijfsbezoek Deba

  29 november 2016

  Op 29 november 2016 bezochten de 19 leerlingen van 6EIT de firma Deba te Nevele. Het was een zeer informatieve voormiddag waar de leerlingen bijleerden over het middenspanningsnet en de soorten schakel - en beveiligingsinrichtingen. Ze kregen ook een uitgebreide rondleiding in de hoogtechnologische productie - en testateliers

 • English Theatre

  16 november 2016

  The English Theatre Company bracht het theaterstuk “William B” voor onze leerlingen van de 2de graad tso. Het stuk is gebaseerd op “Billy Liar” van Keith Waterhouse, een stuk vol humor, muziek en drama.

 • Herdenking Overledenen

  19 november 2016

  Op zaterdag 19 november was er een herdenkingsplechtigheid voor onze overleden leerlingen en oud-leerlingen. Leraar en plattelandsdichter Paul Demets schreef een gedicht naar aanleiding van het tragisch overlijden van Laurens Van de Rostyne, wat hij tijdens de herdenkingsplechtigheid zelf naar voor bracht.

 • Bezoek bibliotheek Eeklo

  16 november 2016

  Op initiatief van meneer Lievens en mevrouw Buyck brachten de leerlingen van 1A een bezoek aan de bibliotheek van Eeklo. De leerlingen kregen er een rondleiding en leerden werken met het computersysteem. Wie dat wou, werd GRATIS lid.

 • Vélo Chantier

  15 november 2016

  De leerlingen van 5BT en 6BT gingen op 2-daagse “Vélo Chantier”. De leerlingen verplaatsen zich met de fiets naar verschillende bouwwerven waar interessante projecten worden toegelicht in verband met constructietechnieken, materialen, gereedschap, machines en veiligheidsaspecten.

 • War Horse

  28 oktober 2016

  De leerkrachten Nederlands met lesopdracht in de 1ste graad willen de leerlingen laten kennis maken met de Grote Oorlog (1914-1918). Met de film ”WarHorse” gaan ze van start met een meerjarig project rond WOI.

 • Lasweek

  28 oktober 2016

  Vandaag hebben de leerlingen van het 7de specialisatiejaar fotolassen hun lasweek achter de rug. Elke leerling heeft heel veel inzet laten zien gedurende deze week!

 • KeiCool + Haven van Gent

  27 oktober 2016

  In het kader van de lessen aardrijkskunde brachten de leerlingen van 2BHTT, 2MEL en 2IW een bezoek aan de tentoonstelling “KEI-COOL” in de wereld van Kina. In de namiddag bezochten ze de haven van Gent.

 • Europees kampioen supercross

  22 oktober 2016

  Dikke proficiat aan Bo De Clercq, leerling van onze school uit 5LASC. Hij werd op zaterdag 22 oktober 2016 Europees kampioen supercross 125cc in Arnhem vice.

 • Schrijf ze VRIJdag

  21 oktober 2016

  Op vrijdag 21 oktober 2016 is het opnieuw Schrijf-ze-VRIJdag. Op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober 2016 wordt de feestzaal omgetoverd tot een schrijfruimte waar elke leerling één of meerdere brieven kan schrijven (of overnemen) om de problemen aan te kaarten bij multinationals/overheden en om verbetering te vragen voor de kinderen hun situatie. Elke geschreven brief geeft recht op een button en sticker van Amnesty International. Op vrijdag 21 oktober 2016 kunnen de leerlingen met button de spreekwoordelijke naald (in ons geval ‘pen’) in de hooiberg zoeken. Wie één van de drie pennen vindt, krijgt een extra bedankje (een powerbank, usb-stick of oortjes geschonken door de school).

 • Dag van de jeugdbeweging

  21 oktober 2016

  Vrijdag 21 oktober 2016 fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Ook op onze school dragen wij graag bij tot deze dag en organiseerden we een battle op speelse wijze tussen de verschillende jeugdbewegingen.

 • Voordracht hulpverlening

  20 oktober 2016

  Aansluitend op het thema Verkeer (PAV) genoten de leerlingen van het vierde jaar bso vandaag van een voordracht m.b.t. de verschillende hulpdiensten. Dank u wel aan M. Boelens (politie), B. Gysels (ambulance / MUG), leerkrachten S. Willems en M. De Graeve (brandweer) voor jullie boeiende uiteenzetting!

 • Kom op tegen kanker

  14 oktober 2016

  Op 14 oktober 2016 start de 4de editie van de 24u-fietsmarathon op vaste rollen. Hieraan nemen 30 ploegen deel en die ploegen fietsen voor het kankeronderzoek. Er zal ook een vrije Tacx beschikbaar staan voor diegenen die één uur willen fietsen. Dit is meteen de eerste actie om geld in te zamelen voor deelname aan de 1000 km. Op onze school is het digitale registratiesysteem ontworpen door TV leerkracht Hans De Vriendt. Het registratiesysteem is geschonken door het PTI aan de organisatie vanuit opbrengst van een kerstmarkt. De leerlingen van 4EE stelden het registratiesysteem op onder begeleiding van hun vakleerkracht.

 • Uitstap Gent 4bso

  13 oktober 2016

  In het eerste trimester is ‘verkeer’ het hoofdthema van de lessen PAV in het vierde jaar bso. Ter ondersteuning van deze lessen maken de leerlingen een uitstap naar Gent. Ze bezoeken er o.a. de tentoonstelling BIKE TO THE FUTURE in het Design Museum en spelen er een ecologisch stadspel.

 • Sportdag

  6 oktober 2016

  De opleiding die onze leerlingen op onze school volgen, houdt meer in dan het verwerven van vakbekwaamheid alleen. We hebben evenzeer als doel onze leerlingen te helpen evolueren tot sociale, assertieve en sportieve mensen.

 • Urania

  5 oktober 2016

  In het eerste trimester zijn sterrenkunde en ruimtevaart de hoofdthema’s van de lessen aardrijkskunde in het zesde jaar tso. Ter ondersteuning van deze lessen komt volkssterrenwacht Urania uit Hove op school een boeiende uiteenzetting geven.

 • Afbraakwerken Parketvloer Atheneum

  5 oktober 2016

  De leerlingen van 5 HO1 hebben een parketvloer uitgebroken in het Atheneum te Eeklo, in opdracht van Dhr. Vermeire Georges. Het was een rechte parket die gelijmd was op een visgraat parket. Dat parket blijft behouden en wordt tevens gerepareerd door onze leerlingen.

 • Inhuldiging bouwsite

  3 oktober 2016

  PTI Eeklo zet zich opnieuw en dit keer ook letterlijk op de kaart: de nieuwe bouwsite van de school en de vernieuwde brand(weer)weg worden plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van gedeputeerde Peter Hertog, de directeur van het FVB, vertegenwoordigers van betrokken sectoren, leerlingen en personeel.

 • Veldloop

  30 september 2016

  In samenwerking met de Stedelijke Sportdienst van Eeklo werd de Veldloop dit schooljaar opnieuw een succes!

 • Leren leren

  29 september 2016

  De leerlingen van de 1A-klassen krijgen tijdens de introductieactiviteit van ‘Leren Leren 1ste graad’ handvatten aangereikt om een goede studiemethode te ontwikkelen.

 • Tweedaagse derde jaar

  27 september 2016

  De overstap van de 1ste naar de 2de graad lijkt voor sommige leerlingen moeizaam te verlopen. Daarom willen wij voor hen een tweedaagse organiseren waar ze op een leuke, speelse manier via verschillende activiteiten kennis maken met elkaar. Op die manier hoop het GOK-team dat de leerlingen zelfstandig en zelfredzaam te maken.

 • Arcelor Mittal 7 SFOT

  26 september 2016

  ArcelorMittal Gent werkt nauw samen met onze school rond het thema #werkplekleren. Zo werden de 11 leerlingen van het 7de jaar Industriële Onderhoudstechnieken van het PTI Eeklo een week lang ondergedompeld in een ‘echte’ industriële werkomgeving. Leren doen, doet leren!

 • Tweedaagse 1B

  19 september 2016

  Het is van ontzettend groot belang dat leerlingen zich goed voelen op onze school en dat er in elke klas een aangename leer- en leefsfeer heerst. Daarom trekken de leerkrachten van 1B met hun leerlingen op tweedaagse naar Het Leen voor een teambuilding en kennismaking.

 • Communicatie training

  16 september 2016

  Rino Versluys volgde bij ons IW en studeerde nadien af als burgerlijk ingenieur aan de VUB waar hij een tijd als onderzoeker werkte. Sedert kort gooit hij het over een totaal andere boeg als accountmanager en communicatiestrateeg. Ons lerarenteam mocht een try-out communicatietraining bij hem volgen.

 • Strapdag

  16 september 2016

  Op 16 september wordt de week van de mobiliteit goed ingezet met de STRAPDAG. Op deze dag worden leerlingen aangemoedigd om milieuvriendelijk te stappen of trappen naar school. De leerlingen van het vierde jaar bso deden alvast actief mee! Omdat onze school hoofdzakelijk jongens telt, voegden we er nog een leuk extraatje aan toe op de speelplaats: een openlucht showroom met ecologische sportieve wagens! Bewondering alom door onze kleine én grote jongens. Boys and their toys

 • Samen Sterk

  14 september 2016

  De kennismakingsweek sluiten de eerste jaren af met een leuke dag teambuilding: SAMEN STERK!

 • Reward Ontbijt

  14 september 2016

  Vorig schooljaar hebben de leerlingen van het 3de en het 4de jaar deelgenomen aan het Reward-project. Een initiatief van de universiteiten van Gent en Leuven om via een Smartphone-spel leerlingen aan te sporen om gezondere keuzes te maken voor de de tussendoortjes die ze eten. Om de leerlingen te bedanken voor hun deelname, kregen de betrokken klassen een gratis ontbijt gevolgd door enkele workshops.

 • Week van de sportclub

  14 september 2016

  Op woensdag 14 september 2016 riep Sport Vlaanderen en SVS, ISB en VSF opnieuw alle leerlingen op om in outfit van hun sportclub naar school te komen. Wij maakten hier een leuke sportfoto / fotoverhaal van om kans te maken op één van de 25 sportieve prijzenpakketten.

 • Memorial Van Damme

  9 september 2016

  Leerlingen Jarno Mechelinck, Fenne Tack, Milo Lejaeghere en Wout Van Isterbeek werden vorig schooljaar kampioen op de Provinciale Atletiekkampioenschappen te Oordegem (4 x 100m). Hierdoor mochten ze op 9 september opnieuw hun sporttalent tonen op het sportevenement: de Memorial Van Damme. Na een wat stroevere wissel hadden we een mooie eindspurt en werden ze derde in een tijd van 53.95 seconden!

 • Ouders op de schoolbanken

  9 september 2016

  Ook de ouders van onze nieuwe leerlingen heten we welkom op onze schoolbanken. We blikken met hen terug op de eerste schoolweek en geven hen een beeld over wat de toekomst zal brengen.

 • Eerste schoolweek

  9 September 2016

  De eerste schoolweek van onze eerste jaartjes in beeld.

 • Eerste schooldag

  1 september 2016

  De nieuwelingen van onze school worden in stijl onthaald op de rode loper! Ze maken kennis met hun Technisch Adviseur, smullen een boterkoekje en leren hun klasgenoten, hun leerkrachten en hun nieuwe school beter kennen.

1 september 2016