Activiteiten tijdlijn

Bekijk hier al onze verwezenlijkingen van onze school.


 • Bedrijfsbezoek Lotus Bakeries

  26 maart 2018

  7SIOT bezoekt Lotius Bakeries

 • Vlaamse wiskunde olympiade

  15 maart 2018

  De leerlingen van 1 A4 WW, 1 A5 WW en 2IW nemen op donderdag 15 maart 2018 tijdens het 5de en 6de lesuur deel aan de Vlaamse wiskunde olympiade ‘Kangoeroe’. Aan deze uitdagende wiskunde-wedstrijd zijn mooie prijzen verbonden.


 • Technopolis

  13 maart 2018

  De leerlingen van 2BVL gingen naar Technopolis in Mechelen in het kader van de lessen TV en PV.

 • Tweedaagse naar de Westhoek

  8 & 9 maart 2018

  Aansluitend op het thema Wereldoorlog I in het vak project algemene vakken wordt er voor onze vijfde jaars bso een tweedaagse pedagogische uitstap naar de Westhoek georganiseerd op donderdag 8 maart en vrijdag 9 maart 2018.


 • Infoavond tweede graad

  06 maart 2018

  Het PTI Eeklo organiseert enkel infoavonden voor de eerste graad, ook vanaf de tweede graad verwelkomen wij graag nieuwe leerlingen. Daarom vond op 6 maart een infoavond plaats voor leerlingen uit het tweede jaar en voor ouders van kandidaat-leerlingen voor het derde jaar.

 • Spaghettiavond

  02 maart 2018

  De leerlingen van het 7de jaar bso organiseren een spaghettiavond om hun studiereis naar Auschwitz te sponsoren.


 • Jobdag Ontex

  27 februari 2018

  Tijdens de jobdag toont Ontex hun machinepark aan de leerlingen van 7SCWT en 7SSBT. Daarnaast krijgen ze uitleg over de mechanische en elektrische uitdagingen waarover Ontex beschikt.

 • Uitstap verbrandingsoven Eeklo

  27 februari 2018

  Aansluitend op het thema milieu in het vak Project Algemene Vakken werd er een uitstap georganiseerd op dinsdag 27 februari. De leerlingen bezochten de verbrandingsoven IVM te Eeklo. Daar kregen ze een rondleiding en uitleg over hoe afval wordt verwerkt.


 • Afstudeermarkt

  26 februari 2018

  Op maandagavond 26 februari 2018, de avond van het oudercontact, organiseerde de GOK –werkgroep een afstudeermarkt in B014. Leerlingen en ouders kregen informatie over studierichtingen die populair zijn bij onze schoolverlaters. Inzage in en uitleg over cursussen kregen zij van oud-leerlingen van het PTI die nu die richting volgen of gevolgd hebben. Ze gaven gratis advies over scholen en studierichtingen, moeilijke of gemakkelijke vakken, examenstress, …

 • Prijsuitreiking PTI Kerstmarkt

  23 februari 2018

  Op 8 december 2017 ging de 17de editie van de kerstmarkt door in de polyvalente zaal. Er kwam zeer veel volk langs en de sfeer was tiptop. Dit resulteert in een mooie opbrengst van € 7408.78. De bedragen werden zorgvuldig overhandigd aan tal van goede doelen.


 • Franse film 'La Famille Bélier'

  22 februari 2018

  We lieten onze leerlingen van het vijfde jaar tso kennis laten maken met de Franse film op zijn best. Met de komedie “La Famille Bélier” konden we rekenen op een daverend succes.

 • Bezoek aan Batibouw

  22 februari 2018

  Op donderdag 22 februari 2018 bezochten de leerlingen van 6BT en 7SREN Batibouw 2018. De beurs waar elke bouwspecialist ieder jaar naar uitkijkt.


 • Auteurslezing van Herman Van Campenhout

  18 februari 2018

  De leerlingen van 2tso kregen een lezing van Herman Van Campenhout. Van Campenhout kreeg meermaals de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury voor o.a. “Lentel” en “De Stille Soldaat”.

 • Stand-up comedy door Piv Huvluv

  20 februari 2018

  Op dinsdag 20 februari 2018 genoten de leerlingen van de 1ste graad B-stroom in CC De Herbakker van stand-up comedy door Piv Huvluv.


 • Eucora

  18 februari 2018

  Eucora biedt onze leerlingen de kans om interessante bouwinitiaties- en vervolmakingsopleidingen in oude ambachtelijke technieken te volgen. De derde module ‘Restauratiemetselwerken – specaliteit maaswerk’ gaat door voor onze leerlingen van het zevende jaar renovatiebouw.

 • Sollicitatiebeurs

  08 februari 2018

  Het project “JOBEXPO” is een sollicitatiebeurs met de bedoeling de leerlingen van het 6de en 7de jaar bso en tso de kans te geven hun sociale vaardigheden verder te ontwikkelen en ze klaar te stomen voor sollicitatiegesprekken.


 • Rijbewijs op school

  06 februari 2018

  Via 'Rijbewijs Op School' werden onze leerlingen professioneel voorbereid op het theoretische rijexamen categorie B. Op 6 februari 2018 legden ze hun theoretisch rijexamen af!

 • Dikketruiendag 2018

  06 februari 2018

  Lekker warm aangekleed voor Dikketruiendag!


 • vzw Feestvarken op bezoek

  05 februari 2018

  In het eerste trimester hebben heel wat personeelsleden en leerlingen de krachten gebundeld om een mooi bedrag te verzamelen voor Music for Life. Maar liefst 4057 euro werd er ingezameld en dit werd tijdens de Warmste Week geschonken aan Feestvarken vzw. Feestvarken vzw is zeer dankbaar voor deze schenking en zou dan ook graag eens naar onze school komen. Een medewerker komt naar een aantal klassen om uit te leggen hoe Feestvarken vzw werkt en zal vertellen over kinderarmoede in de streek.

 • Toneelvoorstelling 'Cyrano'

  02 februari 2018

  Op vrijdag 2 februari 2018 woonden de leerlingen van 6EE-6IW en 6EM de toneelvoorstelling Cyrano bij in CC De Herbakker. Cyrano, stoere vechtersbaas en virtuoos dichter, is verliefd op zijn nicht Roxane. Hij durft haar zijn liefde niet te verklaren omdat hij gekweld wordt door zijn onzekerheid over zijn uiterlijk.


 • Werkwinkel 'Heavy Metal'

  30 januari 2018

  De leerlingen van 4 tso kregen de kans om op dinsdag 30 januari 2018 aan de werkwinkel “HEAVY METAL” van Studio Globo deel te nemen. De leerlingen gingen in deze workshop op zoek naar de waarheid achter onze gebruiksvoorwerpen schuilt. Welke grondstoffen worden gebruikt voor onze producten? Hoe kunnen we de import van die grondstoffen blijven garanderen? Wie heeft de wereldwijde grondstoffenhandel in handen? Welke gevolgen heeft de mijnbouw op de lokale bevolking en op het milieu? Hoe evolueren we naar een duurzamer en eerlijker gebruik van de grondstoffen? …

 • Veilig werken op hoogte

  29 januari 2018

  Een aantal leerlingen van de derde graad bouw en hout bso, bouw- en houttechnieken tso en PCDO volgen een ééndaagse RTC-opleiding Veilig werken op hoogte. De opleiding bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte gezorgd door een lesgever van het RTC (Regionaal Technisch Centrum Oost-Vlaanderen.


 • Toneelvoorstelling 'Gitte'

  22 januari 2018

  Op maandag 22 januari 2018 woonden de leerlingen van 3BT-3EE-3ELT-3EM-3HTT-3IW en 3MT de toneelvoorstelling “GITTE” bij in CC De Herbakker.

 • Sollicitatietraining

  19 januari 2018

  Onze eindjaren worden voorbereid op het solliciteren.


 • Info- en inschrijfmoment

  18 januari 2018

  Op donderdag 18 januari 2018 vond ons eerste info- en inschrijfmoment plaats voor kandidaat-leerlingen en hun ouders.

 • Bezoek werkplaats NMBS Merelbeke

  18 januari 2018

  In het kader van de opleiding en de BERT wedstrijd bezochten de leerlingen van 5EM op donderdag 18 januari 2018 een bezoek aan de werkplaats van de NMBS te Merelbeke.


 • Toneelmonoloog "Benny" door Pepijn Lievens

  18 januari 2018

  Op donderdag 18 januari 2018 woonden de leerlingen van 4BT-4EE-4ELT-4EM-4HTT-4IW en 4MT de toneelmonoloog van Benny van Pepijn Lievens bij in CC De Herbakker.

 • De Vlaamse Wiskunde Olympiade

  17 januari 2018

  Op woensdag 17 januari 2018 namen alle leerlingen van 3IW, 4IW, 5IW en 6IW deel aan de eerste ronde van de wiskunde olympiade. De leerlingen kregen 3u de tijd om de opgelegde oefeningen en opdrachten te maken.

 • English Theatre Company

  15 januari 2018

  Op maandag 15 januari 2018 ontvingen we the English Theatre Company. Ze brachten het theaterstuk “Rewind” voor de leerlingen van 2 tso en het theaterstuk “Backchat” voor de 3de en 4de graad tso.

 • Eucora - bouwinitiatie 'Restauratie van natuursteen'

  09 januari 2018

  Eucora biedt onze leerlingen de kans om interessante bouwinitiaties- en vervolmakingsopleidingen in oude ambachtelijke technieken te volgen. De tweede module ‘Restauratie van natuursteen’ gaat door voor onze leerlingen van het zevende jaar renovatiebouw.

 • Rijbewijs op school

  8 januari 2018

  Onze school neemt dit schooljaar terug deel aan het project ‘RIJBEWIJS OP SCHOOL’, een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) in samenwerking met de rijscholen, erkende rijinstructeurs en examencentra.

 • STEM-academie

  23 december 2017

  Voor jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs organiseerden we een STEM-academie om de kerstvakantie goed in te zetten. We wensen allen alvast een fijne feestperiode.

 • STEM-dagen voor lagere scholen

  20 december 2017

  Gedurende ruim een week verkenden de lagere schoolkinderen onze campus en werden ze volledig ondergedompeld in een STEM-bad.

 • Winnaar PTI for Life-actie

  8 december 2017

  Na heel wat warme acties, kunnen wij met trots melden dat we een aardige som hebben opgehaald voor Feestvarken vzw - maar ook één van de de mensen die een PTI-for-life-sleutelhanger kocht, viel zelf in de prijzen. Elke sleutelhanger had een unieke code en met die code werd de kluis geopend door Jonas Descamps (broertje van Bram Descamps van 1A5). Hij ontving een waardebon van maar liefst 150 euro! Veel plezier ermee Jonas!

 • PTI-kerstmarkt

  8 december 2017

  De zeventiende editie van de PTI-kerstmarkt was weer een groot succes. In de polyvalente zaal van de school stonden tal van kraampjes opgesteld, waar spullen verkocht werden ten voordele van het goede doel. Deze keer steunt het PTI Wijkcentrum De Kring, Hachico, De Verstelling, Gandae, Drive up Safety, Tanderuis, Grasduikers, Kleine held, HIV Cure Research Center, Diabetes Liga, Bednet, Kom op tegen Kanker, Mercy Ships en AZ Alma.

 • Koekjesverkoop t.v.v. Music for Life

  8 december 2017

  De leerlingenraad verkocht de ganse week koekjes / gebak (met dank aan alle ouders, leerlingen en personeel die heel wat lekkernij sponsorde!) en heerlijke warme chocolademelk! Een ideale actie voor de warmst week van Music for Life!

 • Moord in de bib

  8 december 2017

  In het kader van de lessen Nederlands brachten de leerlingen een bezoek aan de Openbare bibliotheek van Eeklo. De leerlingen maakten er kennis met de werking van de bib en gingen nadien met deze kennis aan de slag om de bibliotheek te verkennen. Ze spelen het digitale spel “Moord in de bib”.

 • Pannenkoeken zeefdrukken!

  30 november 2017

  We zeefdrukten op donderdag 30 november feestvarkentjes op pannenkoeken t.v.v. Feestvarken vzw (actie Music for Life) waarvan we er 200 verkochten op een half uur tijd! Weer een mooie opbrengst voor ons goed doel!

 • Bezoek aan de bioboerderij

  17 november 2017

  Aansluitend op het thema voeding in het vak Project Algemene Vakken werd er een uitstap georganiseerd op vrijdagvoormiddag 17 november. De leerlingen bezochten de bio boerderij ’t Livinushof te Sint-Margriete. Daar worden diverse workshops aangeboden.

 • After School Party

  17 november 2017

  De eerste After School Party is een feit. Een feestje zodat ook kinderen die in armoede leven hun verjaardag in stijl kunnen vieren, want de opbrengst schenken we aan Feestvarken vzw, een organisatie die zich inzet voor kinderarmoede in België.

 • Vélo Chantier

  17 november 2017

  In het kader van de geïntegreerde proef stelden de leerlingen van 6BT hun werf voor aan de collega’s van hun klas en aan de leerlingen van 5 BT. Op vrijdag 17 november bezochten ze 5 werven. Ze maakten er een fietstocht van rond de 36 km lang. Dit komt de gezondheid en sportiviteit van de leerlingen ten goede met zorg en oog voor de natuur onderweg.

 • Vlaamse Chemie Olympiade

  15 november 2017

  De Vlaamse Chemie Olympiade of VCO is een wedstrijd waarin leerlingen, van de derde graad secundair onderwijs, theoretische en experimentele vragen over chemie beantwoorden. De VCO verloopt in 3 rondes, na deze rondes worden de twee beste finalisten afgevaardigd naar de Internationale Chemie Olympiade (IChO). Er zijn 3 leerlingen uit 6IW die hieraan deelnemen: Laurent Aerens, Dean Blondeel en Ben De Brouwer

 • Bezoek brandweerkazerne Eeklo + voordracht hulpdiensten

  13 november 2017

  In het kader van het thema verkeer in het vak Project Algemene Vakken werd er een voordracht en uitstap georganiseerd op maandag 13 november 2017. De dag bestond uit 2 delen: een bezoek aan de brandweerkazerne van Eeklo + een voordracht waarbij verschillende gastsprekers komen praten over hun functie binnen de hulpverlening. Dit zal gaan over de werking van de MUG, de politie en de brandweer.

 • Module restauratiemetselwerken door Eucora

  13 november 2017

  Eucora biedt onze leerlingen de kans om interessante bouwinitiaties- en vervolmakingsopleidingen in oude ambachtelijke technieken te volgen. De eerste module ‘Restauratiemetselwerken – specialiteit bogen’ gaat door voor onze leerlingen van het zesde jaar ruwbouw.

 • Kom op tegen Kanker

  11 november 2017

  Ons lerarenteam fietste 24 uur t.v.v. Kom op tegen Kanker! Een mooi initiatief!!

 • Extra opleiding bouw: PEC-3000

  9 november 2017

  Op donderdag 9 november 2017 volgden de leerlingen van de 3de graad bouw een opleiding ‘PEC-3000 – waterdicht maken van bouwtoepassingen voor leerlingen’. Met dank aan Marc Cotteleer van R.A.P.-industries.

 • Evacuatie-oefening

  7 november 2017

  We kunnen met trots melden dat we in korte tijd de ganse school hebben geëvacueerd! Een geslaagde oefening!

 • STEM-academie

  28 oktober 2017

  Voor jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs organiseerden we een STEM-academie om de herfstvakantie goed in te zetten. Heb jij je kans gemist? Wees er dan bij op zaterdag 23 december! Inschrijven via [email protected]

 • 1B komt op tegen zwerfvuil!

  27 oktober 2017

  1B komt op tegen zwerfvuil! Ze bezochten op 27 oktober de site IVM, speelden een afvalspel én ruimden zwerfvuil op in de omgeving van de campus PTI!

 • Warhorse

  27 oktober 2017

  De leerkrachten Nederlands met lesopdracht in de 1ste jaren willen de leerlingen graag kennis laten maken met de Grote Oorlog (1914-1918). Met de film “WarHorse” - die gebaseerd is op de gelijknamige roman uit 1982 van de Britse auteur Michael Morpurgo - gaan ze van start met een meerjarig project rond WOI. De leerlingen zullen op deze namiddag kunnen genieten van de verfilming door niemand minder dan Steven Spielberg.

 • FGSP-project

  23 oktober 2017

  Het is een tijdje geleden dat u hoorde van het FGSP-project, maar daar is de leerlingenraad nog steeds mee bezig! De modelbaan van het station Gent Sint Pieters krijgt beetje bij beetje vorm:http://lln.ptieeklo.be/ Dit project was niet mogelijk zonder onze sponsors, dus nogmaals dank voor de gekregen steun!

 • Lasweek

  20 oktober 2017

  De lasweek is een week waar de leerlingen van 7SFOT worden vrijgesteld van alle andere vakken. Dit om zich voor te bereiden om vrijdagvoormiddag hun eerste lasproef af te leggen en hopelijk allemaal te slagen voor het visueel onderzoek, het Röntgenonderzoek en een eventuele plooiproef. leerlingen lassen zowel met het TIG- lasproces (buis positie PH of HL045°), het MAG- lasproces (positie PF) of BMBE- lassen (positie PF).

 • Schrijf-ze-VRIJdag

  20 oktober 2017

  We sluiten de actieweek in het kader van Amensty International af met een schrijf-ze-VRIJdag boordevol fijne activiteiten... Dank aan alle briefschrijvers!

 • Dag van de Jeugdbeweging

  20 oktober 2017

  Ook op het PTI Eeklo is het dag van de jeugdbeweging, en hoe?!

 • XIU-project

  16 oktober 2017

  Klas 1B4 en onze lassers van de derde graad gingen THE FLUO CHALLENGE van XIU aan! Ze ontwierpen een waakhond die waakt over de zichtbaarheid van onze leerlingen. Elke voetganger en fietser gaat voortaan fluo de straat op als het van onze LASSY afhangt! De naam LASSY met dank aan onze lassers op school, die onze jonge leerlingen hielpen om hun idee tot stand te brengen! Het hondje bestaat trouwens volledig uit onderdelen van een kapotte fiets;-) Creatief én ecologisch! Er zijn nog levensgrote fluo-standbeelden van fietsers in de maak, om nog méér aandacht te trekken.

 • Uitstap Gent

  16 oktober 2017

  De leerlingen van 4bso spelen een stadspel in Gent in het kader van de lessen PAV. In de voormiddag brachten ze een bezoek aan de Kinepolis waar ze proefden van het filmaanbod van Filmfestival Gent.

 • Krasproject

  12 oktober 2017

  Kras is een project van Globelink waar de drie grote scholen van Eeklo aan deelnemen. De bedoeling is jongvolwassenen samen te laten debatteren over actuele thema’s zoals de vluchtelingencrisis en hun ideeën overbrengen aan de politici.

 • Leren leren

  12 oktober 2017

  Ook dit schooljaar zullen de leerlingen van de 1A-klassen tijdens de introductieactiviteit van Leren Leren 1ste graad handvatten aangereikt krijgen om een goede studiemethode te ontwikkelen.

 • Bibliotheekbezoek

  9 oktober 2017

  In de week van 9 oktober brachten de leerlingen van 1A een bezoek aan de bibliotheek van Eeklo. De leerlingen kregen een rondleiding, leerden ter plaatse werken met het computersysteem en maakten zich GRATIS lid indien ze dat wensten.

 • Biotoopstudie van het bos

  6 oktober 2017

  In het kader van de lessen wetenschap werd een leerrijke uitstap uitgewerkt voor 2BHTT1 - 2BHTT2 - 2MEL1 - 2MEL2 en 2IW. Tijdens deze pedagogische uitstap hebben de leerlingen de theorie kunnen toetsen aan de werkelijkheid, via verschillende activiteiten die uitgevoerd werden in verband met een biotoopstudie van het bos.

 • Urania

  4 oktober 2017

  In het eerste trimester zijn kosmografie en ruimtevaart de hoofdthema’s van de lessen aardrijkskunde. Door de vooruitgang van de moderne communicatiemiddelen zijn deze takken van de wetenschap de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt. Ter ondersteuning van de lessen kwam op woensdag 4 oktober 2017 de volkssterrenwacht Urania uit Hove op school over deze onderwerpen een boeiende uiteenzetting geven geïllustreerd met het recentste beschikbare materiaal.

 • Fiets op slot, dief bedot!

  4 oktober 2017

  Politiezone Meetjesland Centrum gaf les “FIETS OP SLOT= DIEF BEDOT” aan de leerlingen van het eerste jaar. De lessen kaderden binnen het preventiebeleid van de stad Eeklo.

 • Ontbijt

  4 oktober 2017

  Op maandag 18 september en donderdag 21 september ging een teambuilding door voor de derde jaren. De beste prestatie op deze teambuilding was op maandag voor 3BT en op donderdag voor 3HO2.

  De twee winnende klassen werden op woensdag 4 oktober 2017 het eerste lesuur in de personeelsrefter van de school verwend met een gezond ontbijt. Het ontbijt werd gratis aangeboden door Bachten ’t Kloosterhof dat instond voor de activiteiten in de namiddag.

 • Workshop door Ben Rottiers

  3 oktober 2017

  Op dinsdag 3 oktober 2017 kregen voor de leerlingen van 2 tso workshops rond expressie, drama, spel en theater verzorgd door de acteur Ben Rottiers, beter gekend als Pol, de trainer van FC De Kampioenen.

 • Sportdag @ Lakeside Knokke

  2 oktober 2017

  De sportdag voor de 6de en 7de leerjaren werd een onvergetelijke waterdag!

 • Sportdag @ Kijkuit Beernem

  2 oktober 2017

  De leerlingen van het vijfde jaar trekken naar de Kijkuit in Beernem voor een sportieve dag.

 • Sportdag @ Puyenbroeck

  2 oktober 2017

  De leerlingen van het derde jaar sporten een hele dag in het Provinciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke.

 • Sportdag @ de Gentse Blaarmeersen

  2 oktober 2017

  De leerlingen van het tweede en vierde jaar trekken naar de Gentse Blaarmeersen voor een boeiende sportdag.

 • Sportdag @ Eeklo

  2 oktober 2017

  De leerlingen van het eerste jaar genieten van hun sportdag in en rond de Stedelijke Sporthal van Eeklo.

 • Lasbeurs Düsseldorf

  26 september 2017

  Op dinsdag 26 september gingen klassen 6LASC en 7SFOT naar de lasbeurs in Düsseldorf. Ze genoten er van een leerrijke dag!

 • 1B op tweedaagse naar Het Leen

  25 september 2017

  Het is van ontzettend groot belang dat leerlingen zich goed voelen op onze school en dat er in elke klas een aangename leer- en leefsfeer heerst. Daarom gingen de leerkrachten van 1B met hun leerlingen op tweedaagse naar Het Leen voor een teambuilding en kennismaking.

 • De PTI Veldloop

  25 september 2017

  Op maandag 25 september 2017 werd in samenwerking met de stedelijke sportdienst van Eeklo de PTI veldloop en de PTI herfstwandeling georganiseerd.

 • Strapdag

  22 september 2017

  Terwijl de leerlingen lekker uitsliepen op de pedagogische studiedag, 'strapten' de leerkrachten van het PTI naar school!

 • Scholenband met Senegal

  21 september 2017

  Van donderdag 21 september tot woensdag 27 september ontvangt de stad Eeklo een Senegalese delegatie uit de stad Rufisque. Onze scholenbanden met het CEM “Pionniers du Syndicalisme Africain”, die aan de basis liggen van de uitwisselingen tussen Eeklo en Rufisque, krijgen op die manier een ruimere invulling...

 • Eureka! Ik onderneem!

  21 september 2017

  De leerlingen van het 6de en het 7de jaar genoten van de toneelvoorstelling: ‘Eureka, ik onderneem!’ Met dit toneelstuk wilt ‘Uitgezonderd. Theater!’ uit Lokeren het ondernemerschap en vooral de vaardigheden die hieraan gekoppeld zijn aanmoedigen, zoals lef, risico’s durven nemen, verantwoordelijkheid dragen en zelfvertrouwen ontwikkelen.

 • Samen Sterk!

  20 september 2017

  We sluitten op woensdag 20 september de onthaalperiode van onze eerstejaarsleerlingen af met een teambuildingsdag: SAMEN STERK!

 • Waterbeleid op onze school

  19 september 2017

  De leerlingenraad werkt een waterbeleid voor onze school. Dit schooljaar gaan volgende initiatieven van de leerlingenraad door: 1.Waterverkoop in de chalet 2. Toestemming om water te drinken in de lessen

 • 7SIOT volgt opleiding onderhoudsmechanica @ ArclorMittal

  18 september 2017

  Van 18 september t.e.m. 23 september volgden de leerlingen van 7SIOT een opleiding onderhoudsmechanica in ArcelorMittal.Dank aan ArcelorMittal voor de goede samenwerking!

 • Teambuilding 3e jaar

  18 september 2017

  In het kader van GOK vertrokken onze derdejaarsleerlingen op teambuilding naar het Bachten Kloosterhof te Bellem. Via deze team-dag maakten ze op een leuke, speelse manier en via verschillende activiteiten kennis met elkaar. Op die manier hopen wij de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de leerlingen te verhogen. Wij stimuleren de samenwerking tussen de leerlingen, waardoor het wederzijdse respect toeneemt.

 • Ouders op de schoolbanken

  7 september 2017

  Ook de ouders van onze nieuwe leerlingen testten even onze schoolbanken uit...

 • EEN NIEUW SCHOOLJAAR! - De eerste schooldag

  1 september 2017

  De nieuwelingen van onze school worden in stijl onthaald op de rode loper! Ze maken kennis met hun Technisch Adviseur, smullen een boterkoekje en leren hun klasgenoten, hun leerkrachten en hun nieuwe school beter kennen.

 • Proclamatie

  29 juni 2017

  We wuiven onze eindejaar leerlingen uit. Dikke proficiat aan alle afgestudeerden.

 • Voetbalmatch leerlingen versus leerkrachten

  31 mei 2017

  De leerlingen zijn de baas op het veld! Een mooie winst van 1-0 voor het jonge geweld.

 • Technologicabeurs

  16 mei 2017

  Het ‘Regionaal Technologisch Centrum (RTC) Oost-Vlaanderen’ organiseert jaarlijks samen met de partners: Provincie Oost-Vlaanderen, TOFAM Oost-Vlaanderen, ‘Gent, stad in werking’, Stad Gent en de Vlaamse Overheid deze technologicabeurs van geïntegreerde proeven (GIP) uit het technisch- en beroepsonderwijs (TSO/BSO). Tijdens deze editie kregen leerlingen uit het 6de leerjaar van het basisonderwijs de kans een blik te werpen op technologie.

 • 1B oogst sla

  15 mei 2017

  De leerlingen van 1B1 oogsten sla van eigen kweek en proefden dat het goed was!

 • Bedrijfsbezoek Verhelst

  11 mei 2017

  In het kader van de opleiding brachten de leerlingen van 6RBO een bezoek aan de firma Verhelst in Oudenburg.

 • Bezoek aan een Stevin werf in Zeebrugge

  10 mei 2017

  In het kader van de lessen praktijk en techniek brachten de leerlingen van 2MEL1-2MEL2 en 2IW een bezoek aan een Stevin werf in Zeebrugge. Tijdens deze pedagogische uitstap toetsten de leerlingen de theorie aan de werkelijkheid.

 • Techniek (bouw) in 1A STEM

  Enkele sfeerbeelden van techniek bouw in 1A STEM.

 • Praktijk in 2BVL

  Enkele sfeerbeelden van de praktijkoefeningen van onze 2BVL'ers

 • Tentoonstelling "Made By Children" in het MIAT

  4 mei 2017

  Leerlingen uit 1A die niet-confessionele zedenleer volgden en islamitische godsdienst brachten een bezoek aan de tentoonstelling Made By Children in het Gentse MIAT.

 • Uitstap naar Brugge (1A)

  2 mei 2017

  Op dinsdag 2 mei 2017 gingen alle 1A leerlingen naar Brugge in het kader van de lessen Nederlands en vreemde talen. Daar wilden de initiatiefnemers de Franse en de Engelse taal in het straatbeeld bekijken.

 • Auteurslezing Do Van Ranst

  2 mei 2017

  Op dinsdag 2 mei 2017 kwam schrijver Do Van Ranst. Hij las fragmenten voor uit zijn werk. Diverse thema’s in zijn werk werden besproken en ervaringen werden uitgewisseld. Daarnaast praatte hij ook graag over de evolutie van idee tot boek, over inspiratie en over het schrijfproces.

 • 100 dagen

  28 april 2017

  Vrijdag 28 april 2017 ging de jaarlijkse 100-dagenviering door voor onze laatstejaarsstudenten.

 • Auteurslezing Guy Didelez

  28 april 2017

  Auteur Guy Didelez kwam op vrijdag 28 april 2017 aan de 1A-klassen vertellen over zijn werk voor kinderen en jongeren

 • Uitstap naar Brussel (4tso)

  27 april 2017

  Op donderdag 27 april 2017 bezoeken de leerlingen van 4EM - 4EE - 4IW - 4BT - 4ELT - 4HTT - 4MT in het kader van de lessen Nederlands en levensbeschouwelijk vak het Museum voor Schone Kunsten en nemen ze deel aan een stadszoektocht in het historisch centrum van Brussel.

 • Klimaatcafé

  27 april 2017

  Op 27 april 2017 organiseerde de stad Eeklo samen een school- en netoverschrijdend klimaatcafé voor de 6 de en 7de - jaars van deze scholen. Een primeur in Vlaanderen!

 • Auschwitz

  27 april 2017

  In het kader van de lessen PAV en levensbeschouwelijk gingen de leerlingen van het zevende jaar bso naar Auschwitz. We zijn ervan overtuigd dat deze reis een unieke ervaring was voor de deelnemers en bijdraagt tot hun vorming als jong volwassene.

 • De Kaaihoeve

  25 april 2017

  De leerlingen bezochten de Kaaihoeve in Meilegem. In het kader van de les Aardrijkskunde werden daar de relaties tussen verschillende landschapsvormende factoren toegepast aan de hand van veldwerk.

 • Bouwbaan

  25 april 2017

  De leerlingen van 6BT-6HTT-7SREN-7SINH1 en 7SINH2 namen op dinsdag 25 april 2017 deel aan het Bouwbaan Scholenevent “BUILDING THE FUTURE” in het Huis van de Bouw te Zwijnaarde. Dit is een initiatief van het FVB CONSTRUCTIV.

 • Open dag

  22 april 2017

  We blikken terug op een succesvolle opendeurdag! Van harte bedankt voor jullie talrijke opkomst!

 • Parijs

  20 april 2017

  In het kader van de lessen Frans werd voor de leerlingen van 6TSO een daguitstap naar Parijs georganiseerd. Met deze excursie wilden we onze jongeren de kans bieden een leerrijke en boeiende cultuurervaring te beleven.

 • XIU-wedstrijd

  21 april 2017

  De affiche van klas 1B4 werd geselecteerd door het XIU-team en maakt kans op een mooie prijs!

 • De Vlaamse Houtproef

  20 april 2017

  Elke leerling maakte tijdens de houtproef een werkstuk in een combinatie van massief hout en plaatmateriaal op één schooldag en dit onder toezicht van een afgevaardigd jurylid van de confederatie. Dit schooljaar werd de Vlaamse Houtproef in het PTI van Eeklo ingeleid en opgestart door niemand minder dan gouverneur Jan Briers van de Provincie Oost-Vlaanderen.

 • Lenteloop

  31 maart 2017

  De leerlingen lopen de lente in...

 • Lotus Bakeries

  27 maart 2017

  7SIOT ging op bedrijfsbezoek bij Lotus Bakeries.

 • Info-avond

  21 maart 2017

  Het PTI biedt voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders info-avonden aan, zodat ze kennis kunnen maken met het aanbod van het PTI Eeklo. Dit was de laatse info-avond van dit schooljaar. Wie graag nog onze school bezoekt, kan dat doen op de open dag op zaterdag 22 april 2017.

 • Tweedaagse Tongeren

  10 maart 2017

  Om onze leerlingen van 2IW nog warmer te maken voor wetenschap en techniek in de brede zin van het woord, werd een vakoverschrijdend 2-daags project uitgewerkt waar ook ruimte was voor een bezoek aan het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Van “wetenschap” proefden ze in het Provinciaal Instituut voor Biotechnisch onderwijs in Tongeren, een provinciale school waarmee we zeer goede contacten onderhouden.

 • Sponsoring Project FGSP

  20 maart 2017

  Een mooie cadeau voor ons Project FGSP met dank aan Elektriciteitswerken Pedro! Hiermee zullen onze leerlingen zich ongetwijfeld kunnen uitleven! Volg het treinproject van onze leerlingen op www.lln.ptieeklo.be

 • RTC project Duurzaam Bouwen

  17 maart 2017

  De leerlingen van het 5e jaar Houttechnieken krijgen een RTC-opleiding Duurzaam Bouwen en stellen een demo houtskeletbouw samen.

 • Tweedaagse Westhoek

  9 maart 2017

  Aansluitend op het thema Wereldoorlog I in het vak project algemene vakken werd er voor alle 5de jaren bso een tweedaagse pedagogische uitstap naar de Westhoek georganiseerd op donderdag 9 maart en vrijdag 10 maart 2017.

 • Metalen naambord

  07 maart 2017

  Wij zijn een actieve STEM-school en kregen daarvoor een metalen “naambord”.

 • Afstudeermarkt

  06 maart 2017

  Leerlingen en ouders kunnen informatie krijgen over studierichtingen die populair zijn bij onze schoolverlaters. Ook de hogescholen van Oost- en West-Vlaanderen zullen we uitnodigen zodat geïnteresseerden bij hen terecht kunnen met gerichte vragen over studierichtingen en lessenroosters. Omdat wij al enkele jaren mochten ervaren dat leerlingen ook interesse tonen in een opleiding binnen het leger of politie worden ook deze twee instanties opnieuw uitgenodigd.

 • STEM-academie

  25 februari 2017

  Op zaterdagnamiddag 25 februari waren jongens en meisjes van 11 / 12 jaar welkom in onze STEM-academie! Heb je interesse in wetenschappen en techniek? Dan ben je in onze school aan het juiste adres!

 • Multiculturele wandeling

  23 februari 2017

  Op donderdag 23 februari 2017 bezoeken de leerlingen van 5 tso in het kader van de lessen levensbeschouwelijk vak en Nederlands het Red Star Line Museum en maken ze een wandeling met zoektocht in de multiculturele stationsbuurt van Antwerpen.

 • Rechtbank Gent

  21 februari 2017

  Omdat wij het aspect maatschappelijke vorming in de lessen Nederlands niet over het hoofd zien en omdat wij van onze leerlingen tactvolle, mondige burgers willen maken, brengen de leerlingen van het zesde jaar tso een studiebezoek aan de rechtbank van Gent. In de namiddag is er in het kader van de lessen aardrijkskunde een stedenbouwkundige zoektocht in Gent voorzien.

 • Informatieavond

  20 februari 2017

  Het PTI biedt voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders info-avonden aan, zodat ze kennis kunnen maken met het aanbod van het PTI Eeklo. Terwijl de leerlingen op verkenning gaan in de verschillende afdelingen en een werkstukje maken onder begeleiding van onze vakleerkrachten, informeert het leerkrachtenteam de ouders op een interactieve manier over hun studieaanbod en proberen ze een idee te geven van de toekomstmogelijkheden. De avond wordt afgerond met een hapje en een drankje waarbij er een mogelijkheid is om het personeel en de directie persoonlijk te spreken. De kandidaat-leerling kan tevens voorlopig worden ingeschreven. Wie nog wil deelnemen aan de laatste info-avond op 21 maart 2017, moet zich om praktische redenen online inschrijven via de website www.ptieeklo.be Telefonisch inschrijven kan ook op het nummer: 09 370 73 73.

 • Dikketruiendag

  17 februari 2017

  Onze school organiseerde in het kader van Dikke Truiendag buiten lessen met een lekker warm vuurtje naast hen. De leerlingenraad verkocht heerlijke warme chocomelk. En als kers op de taart werd er een prijsuitreiking georganiseerd voor de meest foute dikke trui.

 • Opleiding veilig werken op hoogte

  15 februari 2017

  Een aantal leerlingen van de 3de graad bouw en hout BSO zullen de één-daagse opleiding “veilig werken op hoogte“ volgen. Een lesgever van Mensura zal deze opleiding voor de leerlingen van 5HO1, 5HO2 en 5RBO verzorgen. Dankzij een financiële inspanning van ‘Constructiv’ kan deze opleiding georganiseerd worden op onze school.

 • Brugontwerp 1A STEM

  13 februari 2017

  De leerlingen van 1A2 STEM, 1A3 STEM en 1A5 STEM WW deden de voorbije weken een ontwerpopdracht mijn lessen Techniek. Ze hebben zelf een brug ontworpen en gerealiseerd voor ons project rond constructie.

 • Jobexpo Auxilios

  09 februari 2017

  Het project “JOBEXPO” is een sollicitatiebeurs met de bedoeling de leerlingen van het 6de en 7de jaar bso en tso de kans te geven hun sociale vaardigheden verder te ontwikkelen en ze klaar te stomen voor sollicitatiegesprekken.

 • Rijbewijs op school

  07 februari 2017

  Onze leerlingen krijgen de kans om hun examen Rijbewijs op School af te leggen. We wensen hen veel succes!

 • Spaghetti-avond

  02 februari 2017

  De zevende jaren gaan dit jaar op reis naar Auschwitz. Om die reis betaalbaar te houden voor iedereen, zamelen zij geld in. Zij dachten aan een onvergetelijke spaghetti-avond. Het was een enorm succes! Dank u aan de ruim 300 aanwezigen en de sponsors.

 • Geert Spillebeen

  30 januari 2017

  De leerlingen van 3tso kregen een lezing van Belgisch schrijver Geert Spillebeen. De leerlingen lezen één of meerdere oorlogsromans en bestuderen verhaalfragmenten uit “Abdous Oorlog”. Dit is Geert Spillebeens jongste jeugdroman. Het is een moderne politieroman, die zich in de frontstreek van de Westhoek afspeelt met jonge mensen.

 • Auteurslezing Herman Van Campenhout

  25 januari 2017

  De leerlingen van 2tso kregen een lezing van Belgisch schrijver van jeugdliteratuur: Herman Van Campenhout. In 2001 kreeg Van Campenhout de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury Limburg voor het boek “Lentel”. Een boek geïnspireerd op de gebeurtenissen rondom Marc Dutroux.

 • RTC opleiding

  24 januari 2017

  In het kader van de opleiding nemen de leerlingen van 7SIOT deel aan een opleiding rolsteiger van het RTC.

 • Auteurslezing Dirk Musschoot

  24 januari 2017

  Dirk Musschoot vertelt het in geuren en kleuren, aan de hand van waargebeurde verhalen van mensen van bij ons. En met lichtbeelden. Twee uren verbazing, spanning en ontroering. Een waargebeurde geschiedenis die we, geef maar toe, eigenlijk al een beetje vergeten waren …

 • Bedrijfsbezoek Nico en Argina

  21 januari 2017

  In het kader van de opleiding brengen de leerlingen van 6EIT en 7SSBT een bezoek aan Nico en Argina in Sint-Niklaas.

 • Project: Het zit in de genen

  20 januari 2017

  Leerkracht Karel Pollier zit niet stil met zijn leerlingen van 1A4 en 1A5. Hun huidig projectje heet: 't Zit in de genen!

  • Microscopie: de leerlingen hebben gekeken naar een menselijke cel (wangslijmvlies) en de onderdelen ervan bestudeerd
  • DNA-extractie: Vervolgens heeft elke leerling zijn DNA-geëxtraheerd uit zijn wangslijmvliescellen.

 • Informatieavond

  19 januari 2017

  Het PTI biedt voor alle leerlingen van het zesde leerjaar en hun ouders info-avonden aan, zodat ze kennis kunnen maken met het aanbod van het PTI Eeklo. Terwijl de leerlingen op verkenning gaan in de verschillende afdelingen en een werkstukje maken onder begeleiding van onze vakleerkrachten, informeert het leerkrachtenteam de ouders op een interactieve manier over hun studieaanbod en proberen ze een idee te geven van de toekomstmogelijkheden. De avond wordt afgerond met een hapje en een drankje waarbij er een mogelijkheid is om het personeel en de directie persoonlijk te spreken. De kandidaat-leerling kan tevens voorlopig worden ingeschreven. Wie nog wil deelnemen aan de laatste info-avond op 22 februari 2017 of 21 maart 2017, moet zich om praktische redenen online inschrijven via de website www.ptieeklo.be Telefonisch inschrijven kan ook op het nummer: 09 370 73 73.

 • Ben Rottiers

  11 januari 2017

  Op woensdag 11 januari 2017 volgden de leerlingen van 2tso workshops rond expressie, drama, spel en theater onder leiding van acteur Ben Rottiers, beter bekend als Pol, de trainer van FC De Kampioenen.

 • Luchtmachtdag Rektrutering Defensie

  22 december 2016

  Het leger streek op 22 december neer in het PTI Eeklo om er de leerlingen warm te maken voor een technische opleiding bij de luchtmacht. Wel speciaal, een middelbare school die een dag lang door militairen geleid wordt... We danken Mr. Michael Moors en ons personeel voor de foto’s!

 • STEM-week

  19 december 2016

  Tijdens de STEM-week (vroegere Technoweek) van 12 december 2016 tot 19 december 2016 krijgen we de kans om 902 leerlingen uit het lager onderwijs warm te maken voor technisch onderwijs.

 • Landing Seaking

  14 december 2016

  Ter voorbereiding van de luchtmachtdag komt de Seaking al eens een kijkje nemen naar ons voetbalveld dat voorlopig omgetoverd wordt tot een vliegveld… De ideale ontspanning in de examenperiode!

 • Bezoek politierechtbank

  13 december 2016

  Politierechter Kathleen Stinckens pikte het project Safety Tunes op dankzij onze "Be Smarter Than Your Smartphone"-campagne en werd dit schooljaar zo fiere meter van het project. Zij gaf ons het idee om het gerechtsgebouw in Gent te bezoeken. Op dinsdag 13 maart 2016 kregen de leerlingen een rondleiding en woonden enkele zittingen bij. Politierechter Danielle Bogaert beantwoordde na de zittingen alle vragen. Opnieuw werden de jongeren geconfronteerd met de mogelijke gevolgen van fouten in het verkeer.

 • Opening tentoonstelling luchtmacht

  12 december 2016

  Op 12 december 2016 vond de officiële opening van de tentoonstelling 70 jaar Luchtmacht plaats. We danken Mr. Michael Moors voor de foto’s!

 • Kerstmarkt

  9 december 2016

  Op vrijdag 9 december 2016 ging de 16de editie van de kerstmarkt door op ons instituut! In de polyvalente zaal kon men genieten van een natje en een droogje, alsook van een gezellige markt met huisgemaakte producten. De opbrengst van de verkoop ging naar enkele goede doelen!

 • De warmste week

  6 december 2016

  PTI Eeklo toont haar warm hart en bakt / verkoopt wafels ten voordele van MUSIC FOR LIFE!

 • Rode Neuzenactie

  30 november 2016

  Met de leerlingenraad van het PTI Eeklo haalden we maar liefst 1.700 euro op voor Rode Neuzendag!

 • Luchtmachtbasis Kleine Brogel

  29 november 2016

  De leerlingen van 5EE, 6EE, 5EM, 6EM, 5IW en 6IW kregen de unieke kans om een bezoek te brengen aan de Luchtmachtbasis Kleine Brogel. Ze maakten er kennis met de F16, vliegtuigmechanica en elektronica.

 • Bedrijfsbezoek Deba

  29 november 2016

  Op 29 november 2016 bezochten de 19 leerlingen van 6EIT de firma Deba te Nevele. Het was een zeer informatieve voormiddag waar de leerlingen bijleerden over het middenspanningsnet en de soorten schakel - en beveiligingsinrichtingen. Ze kregen ook een uitgebreide rondleiding in de hoogtechnologische productie - en testateliers

 • English Theatre

  16 november 2016

  The English Theatre Company bracht het theaterstuk “William B” voor onze leerlingen van de 2de graad tso. Het stuk is gebaseerd op “Billy Liar” van Keith Waterhouse, een stuk vol humor, muziek en drama.

 • Herdenking Overledenen

  19 november 2016

  Op zaterdag 19 november was er een herdenkingsplechtigheid voor onze overleden leerlingen en oud-leerlingen. Leraar en plattelandsdichter Paul Demets schreef een gedicht naar aanleiding van het tragisch overlijden van Laurens Van de Rostyne, wat hij tijdens de herdenkingsplechtigheid zelf naar voor bracht.

 • Bezoek bibliotheek Eeklo

  16 november 2016

  Op initiatief van meneer Lievens en mevrouw Buyck brachten de leerlingen van 1A een bezoek aan de bibliotheek van Eeklo. De leerlingen kregen er een rondleiding en leerden werken met het computersysteem. Wie dat wou, werd GRATIS lid.

 • Vélo Chantier

  15 november 2016

  De leerlingen van 5BT en 6BT gingen op 2-daagse “Vélo Chantier”. De leerlingen verplaatsen zich met de fiets naar verschillende bouwwerven waar interessante projecten worden toegelicht in verband met constructietechnieken, materialen, gereedschap, machines en veiligheidsaspecten.

 • War Horse

  28 oktober 2016

  De leerkrachten Nederlands met lesopdracht in de 1ste graad willen de leerlingen laten kennis maken met de Grote Oorlog (1914-1918). Met de film ”WarHorse” gaan ze van start met een meerjarig project rond WOI.

 • Lasweek

  28 oktober 2016

  Vandaag hebben de leerlingen van het 7de specialisatiejaar fotolassen hun lasweek achter de rug. Elke leerling heeft heel veel inzet laten zien gedurende deze week!

 • KeiCool + Haven van Gent

  27 oktober 2016

  In het kader van de lessen aardrijkskunde brachten de leerlingen van 2BHTT, 2MEL en 2IW een bezoek aan de tentoonstelling “KEI-COOL” in de wereld van Kina. In de namiddag bezochten ze de haven van Gent.

 • Europees kampioen supercross

  22 oktober 2016

  Dikke proficiat aan Bo De Clercq, leerling van onze school uit 5LASC. Hij werd op zaterdag 22 oktober 2016 Europees kampioen supercross 125cc in Arnhem vice.

 • Schrijf ze VRIJdag

  21 oktober 2016

  Op vrijdag 21 oktober 2016 is het opnieuw Schrijf-ze-VRIJdag. Op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober 2016 wordt de feestzaal omgetoverd tot een schrijfruimte waar elke leerling één of meerdere brieven kan schrijven (of overnemen) om de problemen aan te kaarten bij multinationals/overheden en om verbetering te vragen voor de kinderen hun situatie. Elke geschreven brief geeft recht op een button en sticker van Amnesty International. Op vrijdag 21 oktober 2016 kunnen de leerlingen met button de spreekwoordelijke naald (in ons geval ‘pen’) in de hooiberg zoeken. Wie één van de drie pennen vindt, krijgt een extra bedankje (een powerbank, usb-stick of oortjes geschonken door de school).

 • Dag van de jeugdbeweging

  21 oktober 2016

  Vrijdag 21 oktober 2016 fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Ook op onze school dragen wij graag bij tot deze dag en organiseerden we een battle op speelse wijze tussen de verschillende jeugdbewegingen.

 • Voordracht hulpverlening

  20 oktober 2016

  Aansluitend op het thema Verkeer (PAV) genoten de leerlingen van het vierde jaar bso vandaag van een voordracht m.b.t. de verschillende hulpdiensten. Dank u wel aan M. Boelens (politie), B. Gysels (ambulance / MUG), leerkrachten S. Willems en M. De Graeve (brandweer) voor jullie boeiende uiteenzetting!

 • Kom op tegen kanker

  14 oktober 2016

  Op 14 oktober 2016 start de 4de editie van de 24u-fietsmarathon op vaste rollen. Hieraan nemen 30 ploegen deel en die ploegen fietsen voor het kankeronderzoek. Er zal ook een vrije Tacx beschikbaar staan voor diegenen die één uur willen fietsen. Dit is meteen de eerste actie om geld in te zamelen voor deelname aan de 1000 km. Op onze school is het digitale registratiesysteem ontworpen door TV leerkracht Hans De Vriendt. Het registratiesysteem is geschonken door het PTI aan de organisatie vanuit opbrengst van een kerstmarkt. De leerlingen van 4EE stelden het registratiesysteem op onder begeleiding van hun vakleerkracht.

 • Uitstap Gent 4bso

  13 oktober 2016

  In het eerste trimester is ‘verkeer’ het hoofdthema van de lessen PAV in het vierde jaar bso. Ter ondersteuning van deze lessen maken de leerlingen een uitstap naar Gent. Ze bezoeken er o.a. de tentoonstelling BIKE TO THE FUTURE in het Design Museum en spelen er een ecologisch stadspel.

 • Sportdag

  6 oktober 2016

  De opleiding die onze leerlingen op onze school volgen, houdt meer in dan het verwerven van vakbekwaamheid alleen. We hebben evenzeer als doel onze leerlingen te helpen evolueren tot sociale, assertieve en sportieve mensen.

 • Urania

  5 oktober 2016

  In het eerste trimester zijn sterrenkunde en ruimtevaart de hoofdthema’s van de lessen aardrijkskunde in het zesde jaar tso. Ter ondersteuning van deze lessen komt volkssterrenwacht Urania uit Hove op school een boeiende uiteenzetting geven.

 • Afbraakwerken Parketvloer Atheneum

  5 oktober 2016

  De leerlingen van 5 HO1 hebben een parketvloer uitgebroken in het Atheneum te Eeklo, in opdracht van Dhr. Vermeire Georges. Het was een rechte parket die gelijmd was op een visgraat parket. Dat parket blijft behouden en wordt tevens gerepareerd door onze leerlingen.

 • Inhuldiging bouwsite

  3 oktober 2016

  PTI Eeklo zet zich opnieuw en dit keer ook letterlijk op de kaart: de nieuwe bouwsite van de school en de vernieuwde brand(weer)weg worden plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van gedeputeerde Peter Hertog, de directeur van het FVB, vertegenwoordigers van betrokken sectoren, leerlingen en personeel.

 • Veldloop

  30 september 2016

  In samenwerking met de Stedelijke Sportdienst van Eeklo werd de Veldloop dit schooljaar opnieuw een succes!

 • Leren leren

  29 september 2016

  De leerlingen van de 1A-klassen krijgen tijdens de introductieactiviteit van ‘Leren Leren 1ste graad’ handvatten aangereikt om een goede studiemethode te ontwikkelen.

 • Tweedaagse derde jaar

  27 september 2016

  De overstap van de 1ste naar de 2de graad lijkt voor sommige leerlingen moeizaam te verlopen. Daarom willen wij voor hen een tweedaagse organiseren waar ze op een leuke, speelse manier via verschillende activiteiten kennis maken met elkaar. Op die manier hoop het GOK-team dat de leerlingen zelfstandig en zelfredzaam te maken.

 • Arcelor Mittal 7 SFOT

  26 september 2016

  ArcelorMittal Gent werkt nauw samen met onze school rond het thema #werkplekleren. Zo werden de 11 leerlingen van het 7de jaar Industriële Onderhoudstechnieken van het PTI Eeklo een week lang ondergedompeld in een ‘echte’ industriële werkomgeving. Leren doen, doet leren!

 • Tweedaagse 1B

  19 september 2016

  Het is van ontzettend groot belang dat leerlingen zich goed voelen op onze school en dat er in elke klas een aangename leer- en leefsfeer heerst. Daarom trekken de leerkrachten van 1B met hun leerlingen op tweedaagse naar Het Leen voor een teambuilding en kennismaking.

 • Communicatie training

  16 september 2016

  Rino Versluys volgde bij ons IW en studeerde nadien af als burgerlijk ingenieur aan de VUB waar hij een tijd als onderzoeker werkte. Sedert kort gooit hij het over een totaal andere boeg als accountmanager en communicatiestrateeg. Ons lerarenteam mocht een try-out communicatietraining bij hem volgen.

 • Strapdag

  16 september 2016

  Op 16 september wordt de week van de mobiliteit goed ingezet met de STRAPDAG. Op deze dag worden leerlingen aangemoedigd om milieuvriendelijk te stappen of trappen naar school. De leerlingen van het vierde jaar bso deden alvast actief mee! Omdat onze school hoofdzakelijk jongens telt, voegden we er nog een leuk extraatje aan toe op de speelplaats: een openlucht showroom met ecologische sportieve wagens! Bewondering alom door onze kleine én grote jongens. Boys and their toys

 • Samen Sterk

  14 september 2016

  De kennismakingsweek sluiten de eerste jaren af met een leuke dag teambuilding: SAMEN STERK!

 • Reward Ontbijt

  14 september 2016

  Vorig schooljaar hebben de leerlingen van het 3de en het 4de jaar deelgenomen aan het Reward-project. Een initiatief van de universiteiten van Gent en Leuven om via een Smartphone-spel leerlingen aan te sporen om gezondere keuzes te maken voor de de tussendoortjes die ze eten. Om de leerlingen te bedanken voor hun deelname, kregen de betrokken klassen een gratis ontbijt gevolgd door enkele workshops.

 • Week van de sportclub

  14 september 2016

  Op woensdag 14 september 2016 riep Sport Vlaanderen en SVS, ISB en VSF opnieuw alle leerlingen op om in outfit van hun sportclub naar school te komen. Wij maakten hier een leuke sportfoto / fotoverhaal van om kans te maken op één van de 25 sportieve prijzenpakketten.

 • Memorial Van Damme

  9 september 2016

  Leerlingen Jarno Mechelinck, Fenne Tack, Milo Lejaeghere en Wout Van Isterbeek werden vorig schooljaar kampioen op de Provinciale Atletiekkampioenschappen te Oordegem (4 x 100m). Hierdoor mochten ze op 9 september opnieuw hun sporttalent tonen op het sportevenement: de Memorial Van Damme. Na een wat stroevere wissel hadden we een mooie eindspurt en werden ze derde in een tijd van 53.95 seconden!

 • Ouders op de schoolbanken

  9 september 2016

  Ook de ouders van onze nieuwe leerlingen heten we welkom op onze schoolbanken. We blikken met hen terug op de eerste schoolweek en geven hen een beeld over wat de toekomst zal brengen.

 • Eerste schoolweek

  9 September 2016

  De eerste schoolweek van onze eerste jaartjes in beeld.

 • Eerste schooldag

  1 september 2016

  De nieuwelingen van onze school worden in stijl onthaald op de rode loper! Ze maken kennis met hun Technisch Adviseur, smullen een boterkoekje en leren hun klasgenoten, hun leerkrachten en hun nieuwe school beter kennen.

1 september 2016